Vitoria-Gasteiz Tramvay Şebekesi

Vitoria-Gasteiz Tramvay Şebekesi

Vitoria-Gasteiz tramvay şebekesi bakım merkezi, hizmet ettiği hatlarla aynı mimari kaliteyi paylaşıyor. Bir yerleşim bölgesinde bulunan bu sanayi tesisi çevresi ile uyum içinde tasarlandı. Mimarlar çinkoyu seçtiler, çünkü bu tür tasarımlarda genellikle tercih edilen metal kaplamadan daha prestijli olduklarını düşündüler. Çinkonun esnekliği yapıya zarif ve estetik bir doku kazandırdı.

Kompleksin cömert yüzeyi, tüm bakım merkezinin tek bir seviyede inşa edilmesini sağladı. Ofis bölümü dışında tüm tesis zemine yayıldı. Bakım barakaları, yapay aydınlatmanın devreye sokulmasından önce endüstriyel mimarinin ana sembollerinden biri olan doğal bir havai aydınlatma sistemi ile aydınlatılmıştır.

Mimarlar gerçekten projenin merkezine doğal ışık yerleştirmek istediler ve bu sistemin son derece sofistike bir versiyonunu geliştirdiler. Ana koridora hizalanan, kuzey cepheli çatı pencereleri, cepheye doğru ilerleyerek QUARTZ-ZINC® duvarlarıyla mükemmel şekilde harmanlandı. Güzel tasarlanmış pencereler gün boyunca, kristal bir aydınlatıcı görevi görerek adeta binanın kütlesini hafifletmekte. Geceleri ise, ışığı binanın içinden dışarıya doğru yansıtmakta. Bu sistem, daha sonraki bir tarihte aynı arsa üzerinde planlanan merkezin uzatılması için tekrar kullanılacak.

Vitoria Gasteiz - Spain / 
Mimar IDOM-ACXT Architects 
Technique: VMZ Standing seam / QUARTZ-ZINC® / 6.450 m²