Neden VMZINC Titanyum Çinko?

Neden VMZINC Titanyum Çinko?

18. yy başlarından itibaren, ekonomik ve kültürel cazibe merkezi olan Paris, yoğun göç alarak genişlemeye, ihtiyaçlar neticesinde siluet değiştirmeye başlar. Aynı dönemde, sanayinin rotası da değişmekte ve tarihteki ilk “rulo çinko” üretim tesisi kurulur; böylece bugünkü VMZINC’in temelleri atılır. 1850’lere gelindiğinde, Baron Hausmann‘ın, Paris genelinde hayata geçireceği, bugünün yeni şehir planı ve mimarisi neticesinde; doğal çinko, ilk olarak Paris’in “Mansard” eğimli çatılarında ve yağmur suyu indirme sistemlerinde kullanılır.

VMZINC® Titanyum Çinko | Modern ve geleneksel mimaride bir dünya markası!

Günümüze dek birçok teknik ve estetik gelişime uğrayan VMZINC®, malzemeye kazandırılan birçok teknolojik yenilikle beraber, günümüzde geleceğin mimari malzemesi olarak değerlendirilmektedir. Unutmayın, Vmzinc titanyum çinko, mimari açıdan sınırsız yaratıcılığa olanak sağlar!

Titanyum çinkoda kalite denince Vmzinc®

İlerleyen teknoloji ve AR-GE’nin çalışmaları ile geleneksel VMZINC® titanyum çinko, en iyi kimyasal/ mekanik özelliklere sahip bugünkü alaşımına kavuşturulmuştur. VMZINC® titanyum çinko, ISO 9001 kalite standartlarında üretilir, Avrupa normu EN 988’i sağlayacak şekilde %99.995 saf çinko kullanımını garanti eder ve aşağıdaki oranlarda titanyum ve bakır bileşenler katılarak son alaşım elde edilir. Bu standartların da ötesine geçerek, tüm ürünler, daha yüksek seviyelerde kimyasal ve mekanik özellikleri (eğilme, bükülme, çekme, uzama direnç tolerans değerlerini) karşılayan PREMIUMZINC® kalite sertifikası ile üretilir.

Kimyasal Bileşim PREMIUMZINC® EN 988
Çinko (Limitli Pb ve Cd) Z1 Z1
Bakır 0,08%                -0,2 % 0,08 - 1,0
Titanyum 0,07%              -0,12 % 0,06 - 0,2
Alüminyum % ≤ 0,015 % ≤ 0,015

 

Demir dışı bir metal olan VMZINC®, doğal yollarla Co2 ve H2O ile tepkimeye girer ve yüzeyinde hidrokarbonattan oluşan koruyucu tabaka patinayı oluşturur. Böylece atmosfer etkilerine karşı kendini korur, korozyona karşı yüksek dayanım kazanır. Malzeme yüzeyinde oluşabilecek her türlü çizik izi, patina tabakası sayesinde kısa sürede kaybolur.

Yoğunluk 7.2 kg/dm³
Isısal Genleşme 0.022 mm/m/ºC
Erime Noktası 420ºC
Kristalleşme Noktası 300ºC
Isı İletkenliği 110 W/(m.K)
Elektrik İletkenliği 17 MS/m
Kıvılcım/yangın riski YOK
Manyetik özelliği Yalıtkan

 

Yüzeyine, boya, lak, vb ekstra kaplama uygulanmasına gerek yoktur. VMZINC®, kırsal alanlarda 120 yıl, deniz kıyısında 70 yıl, endüstriyel şehirlerde 50 yılı aşkın ömre sahiptir. Uzun ömrü ve bakıma ihtiyaç duymaması malzemenin en büyük ekonomik avantajlarıdır.

VMZINC® Titanyum Çinko | Standart rulo ve levha ölçüleri

VMZINC® 50 cm, 65 cm ve 100 cm enlerinde bobinler veya 1,00 m x 2,00 m standart plakalar şeklinde temin edilebilir. Paslanmaz çelik, sabit ve hareketli klipsler sistemin ayrılmaz parçalarıdır. 0,65mm, 0,70mm, 0,80mm ve 1mm kalınlık seçenekleri vardır. Malzemenin şantiye ortamında korunması için, tüm ürünler polietilen folyo ile kaplıdır.

VMZINC® Titanyum Çinko tercih etmeniz için 7 sebep

VMZINC® Titanyum Çinko ile yapılarınız mimari bir ahenk kazanır, şık görünür:

12 farklı yüzey rengi ve kendine özgü uygulama seçenekleri ile yaratıcılığınızdaki sınırları zorlayabilirsiniz. Isıyı ve ışığı yansıtan, gökyüzü tonuna göre değişen orijinal renkleriyle, ahşap, arduaz, seramik, cam, beton, diğer metal, tuğla, vb. farklı malzemelerin uyumu ile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Aynı şekilde, farklı VMZINC® yüzey ve VMZINC® sistemlerini bir arada kullanarak; estetik, göze çarpıcı ve akılda kalıcı yapılar elde edebilirsiniz.

VMZINC® tüm iklim şartlarına dayanıklıdır:

VMZINC, yağmur, güneş ve rüzgar gibi dış etkenlere karşı binayı en iyi şekilde koruyan sistemleri içerir. Su geçirmez. Bağlantı elemanları ve lehim performansı sayesinde en güvenilir, uzun ömürlü çatı ve cephe giydirme malzemesidir.

VMZINC® Titanyum Çinko ekolojik ve sürdürülebilir metaldir:

Tüm üretim ISO 14025 standartlarında, LEED, BREEAM kriterlerini karşılayacak şekilde gerçekleşir. VMZINC® doğa dostudur, toksik değildir, yağmur suları dahi depolanıp tekrar kullanılabilir, üretimi ve montajı çevreye zarar vermez. Çinko elementi doğada bolca bulunmasının yanında, %100 geri dönüştürülebilir (VMZINC® yıllık üretimin %90’ı geri dönüştürülmüş malzemeden üretilir). Diğer metallere oranla, çok daha düşük sıcaklıkta erir, dolayısıyla enerji tasarrufu ile en üst seviyede sürdürülebilirlik sağlar. Ayrıca element olarak, insan-bitki-hayvan, tüm canlıların gelişimi ve devamlılığı için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.

VMZINC® çok uzun ömürlüdür:

VMZINC® titanyum çinko korozyona karşı, kendisini devamlı ve düzenli şekilde patina oluşturarak korur, ilave bir koruyucu ve buna bağlı ekstra onarıma gerek kalmaz. Montaj bittikten sonra hiçbir bakım ve onarım istemeksizin 70-100 yıl arası yaşar. Uzun kullanım ömrü, bakım ve tamir gerektirmemesi sebebiyle ekonomiktir, geleceğin malzemesi olarak nitelendirilir!

VMZINC® Titanyum Çinko mükemmel bir akustik performans sağlar:

Hava kaynaklı gürültüler (araç trafiği, uçaklar vb.) için etkili ses yalıtımı sağlar. Çinko ayrıca, yağmur sesi gibi darbe sonucu oluşan gürültüler için daha sert alaşımlara (aluminyum, çelik, plastik vb.) göre daha iyi akustik bir performansa sahiptir.

VMZINC® Titanyum Çinko esnek ve kolay işlenilebilir bir metaldir:

Çapı küçük, zor kıvrımlarda dahi uygulanabilir, yapıya kolayca uyum sağlar. Diğer malzemelerle uygulanması zor veya imkânsız olan konik, konveks, konkav ve diğer karmaşık şekilleri bile rahatlıkla alır. Bu rahatlık mimarları esinlendirir, çok geniş tasarım ve ifade özgürlüğü verir.

VMZINC® Türkiye Resmi Distribütörü Karace ile proje çözümleri:

VMZINC® Türkiye Resmi Distribütörü Karace Çatı ve Cephe,

  • Projelendirme safhasında, basit, karmaşık veya amorf yapıların kabuk tasarımı konusunda, proje aşamasında da birleşim, bitim ve karmaşık detaylarına yönelik çözümler sunar.
  • Kaplama malzemesine uygun, yalıtım kurallarını göz önünde tutan ve mimari tasarıma uygun kabuk katmanlarının seçimi, teknik şartname oluşturulması ve detaylandırılmasına yönelik hizmetleriyle hayatınızı kolaylaştırır.

VMZINC® Titanyum Çinko Çatı Kaplama

Vmzinc çatı kaplama sistemleri konveks, konkav, düz, kubbe vb. eğimli çatılarda titanyum çinko alaşımla, özgün tasarım olanağı ve en üst kalitede çözümler sunar.

VMZINC® Standing Seam - Dik Kenet Sistem

Minimum %5 eğimi olan çatılarda kullanılabilen, geleneksel/modern tüm mimari çeşitliliğe kolayca adapte olabilen, göze çarpıcı ve canlı hatlar sergileyen bir sistemdir. Eğimli metal çatılarda, ilk tercih edilen bu sistemde, profilin kenetlerinde yapılan (manuel veya mekanik) çift bükme ile mükemmel su sızdırmazlığı sağlanır. Sistemin sabit ve hareketli gizli paslanmaz klipsleri, kenetleri esnek, sessiz ve güvenli kılar. Güçlü rüzgar ve fırtınalara karşı direnci mükemmeldir.

VMZINC® Pul Kaplamalar

Pul Kaplamalar farklı ebat, yüzey ve şekillerde işlenebilir. Titanyum çinko malzeme ile modern ve çağdaş binalarda sağlanan uyum aynı zamanda geleneksel/tarihi yapılarda da fark yaratır. Yiv tekniği ile hizalanmış veya şaşırtmalı uygulanan derzler ile ışık-gölge oyunları en doğal şekilde yansıtılır, böylece mimari çizgiler mimarın görmek istediği boyutlarda vurgulanabilir.

VMZINC® Roll Cap - Çıtalı veya Kepli Sistem

Sade ve şıktır. Güçlü kentsel ifadesi, göz alıcı konturları, etkileyici ışık-gölge oyunları sayesinde ayırt edilen tasarımlara olanak tanır. Bu geleneksel kepli kaplama yöntemi ahşap çıtaları ve çıtaları kaplayan VMZINC kapakları içerir. Projeye göre ahşap çıta boyutları ile oynayarak farklı efektler elde edilebilir. Tüm eğimli çatılarda kolaylıkla uygulanır.

VMZINC® Cephe Kaplama

VMZINC®, mimarların cephede görmek istedikleri yapı kimlik detaylarını öne çıkartan, titanyum çinko malzemenin tüm özelliklerini kullanabilen, yenilikçi, teknolojik çözümler sunar: Uzun ömürlü kolay işlenilebilir, esnek, estetik ve prestijli cephe kaplamalarının adresi VMZINC®!

VMZINC® Single Lock Standing Seam - Tek Kilit Dik Kenet Sistem

Tüm yapılara adapte olabilen bu sistem sayesinde cephedeki tüm uygulama zorlukları ortadan kalkar, çatı ile mükemmel bir uyum sağlanır. Yatay-düşey, değişken genişlik-uzunluktaki levhalardan üretilebilmesi neticesinde özel formlardaki yüzeylerde bile rahatlıkla uygulanabilir.

VMZINC® Sine Wave Profile - Sinüs Dalgalı Profil

Dalgalı estetik görünümü sayesinde ışık-gölge oyunlarına izin verir. Düşey, yatay, diyagonal uygulanabilen paneller, metal taşıyıcı alt konstrüksiyona monte edilir. Özellikle çok geniş cephelerdeki uygulamalarda estetik akıcı özelliğini etkileyici biçimde yansıtır.

VMZINC® Casettes - Hazır Kaset Uygulama

Interlocking’i andıran sistemiyle hazır kasetler, cephede mükemmel düzgünlük ve estetik sağlar. Kaset şeklinde çekilmiş hazır VMZINC profillerin, özel taşıyıcı profile monte edilmesiyle yapı cephesi kolayca giydirilir.

VMZINC® Composite

Kompozit levhalar her iki yüzeyinde 0,50 mm VMZINC titanyum çinko ve arasında yangına dayanımı yüksek FR dolgu malzemesi bulunan yeni nesil kompozit malzemedir. Çinkonun tüm zarif nitelikleri ile kompozit sistemin dayanıklılığını birleştiren VMZINC kompozit, kimlikli cepheler için benzersiz mimari olanaklar sunuyor.

VMZINC® Interlocking  - İçten Kilitli Panel

Hazır VMZINC panellerin, metal veya ahşap taşıyıcı sistemle cepheye giydirilmesinden oluşan sistemdir. Açık derz aralıkları, estetik yatay ve düşey uygulanabilirliği çok geniş tasarım özgürlüğü sunar.

VMZINC® Zeta Panel

Çağdaş ve kalıcı estetik için kuruluma hazır sistemlerdir.

VMZINC® Titanyum Çinko Yağmur Suyu İndirme Sistemleri

Çok çeşitli formlarda aksesuar ve bağlantı elemanlarını içeren komple bir sistemdir. VMZINC oluk sistemleri, estetiği, uzun ömrü ve bakım gerektirmemesi ile en üst düzey kalite ve uyumu sağlar.

Avantajları:

  • En yüksek kalitede alaşım
  • En yüksek kalitede drenaj
  • En çeşitli aksesuar
  • Uzun ömür, minimum bakım
  • Estetik
  • Ekolojik; sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir
  • UV’ye karşı mükemmel dayanım
  • Tüm iklim şartlarında mükemmel dayanım
  • Pigmento® serisi dahil şimdi tüm yüzeylerde kullanılabilir

VMZINC® Türkiye Resmi Distribütörü Karace Çatı ve Cephe Sistemleri ile iletişime geçebilir veya tüm VMZINC® titanyum çinko ürünleri için daha detaylı bilgi alabilirsiniz.